Felvételi rendje

A 2017/2018. tanévben folyamatosan lehet jelentkezni, amíg van szabad férőhely. A szabad férőhely megléte nem jelent automatikus felvételt!

Új jelentkezők felvételi rendje:

A kollégium a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség fenntartásában működik. Ezért jelentkezéskor szükséges a papi/lelkészi ajánlás. Nem kizáró ok a más vallás gyakorlása, de lelkészi ajánlásra szükség van. A papi/lelkész ajánlás tartalmazza a kiállító lelkész nevét, e-mail címét és telefonszámát. A kollégium szakkollégiumként működik, így szükséges az érettségi eredmény, vagy a már egyetemi hallgatónál az utolsó félév eredménye Neptun-ból kinyomtatva. Csak olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik Szeged város valamely felsőoktatási intézményének nappali tagozatos, állami ösztöndíjas hallgatói. Ezért kérjük a felvételi jelentkezéséhez hallgatói-jogviszony-igazolás csatolását. A felvételi kérelemhez továbbá rövid életrajz és motivációs levél csatolandó valamint személyigazolvány, lakcímkártya és TB kártya másolata. Minden dokumentumot elegendő beszkennelve elküldeni az info.romzsa@gmail.com címre. A felvételi menete: A szükséges dokumentumok megérkezése után értesítést küldünk ki a felvételi időpontjáról. A felvételiztetést a Szakkollégiumi tanács tartja, a döntés után értesíti a jelentkezőket (1-3 nap). A Diákotthon jelenlegi lakóinak a felvételi rendje: Június 15-ig be kell nyújtani a felvételi kérelmet a következő tanévre. Ebben lehet kérelmezni, melyik szobában szeretnétek lakni, s kik legyenek a szobatársak. A felvételi kérelem benyújtásának feltétele: az előző félév sikeres teljesítése, hallgatói jogviszony igazolás leadása a félév során, a kollégium évi tanulmányi és lelkigyakorlatos előírásainak teljesítése A SzK. egyszerűsített eljárással dönt a következő évi bennmaradásról, s erről július 10-ig értesíti a hallgatót.

A Diákotthon jelenlegi lakóinak a felvételi rendje:

A Diákotthon jelenlegi lakóinak a felvételi rendje: Június 15-ig be kell nyújtani a felvételi kérelmet a következő tanévre. Ebben lehet kérelmezni, melyik szobában szeretnétek lakni, s kik legyenek a szobatársak. A felvételi kérelem benyújtásának feltétele: az előző félév sikeres teljesítése, hallgatói jogviszony igazolás leadása a félév során, a kollégium évi tanulmányi és lelkigyakorlatos előírásainak teljesítése A SzK. egyszerűsített eljárással dönt a következő évi bennmaradásról, s erről július 10-ig értesíti a hallgatót.