Hittanos megbeszélés és az első parókiális hittan

2020.09.13

A COVID-19 járvány intenzív terjedése arra késztetett bennünket, hogy elgondolkodjunk azon, mi lesz, ha bezárják újra az iskolákat. Hogy a közösségi élmény, és a hitoktatás biztonságosan meglegyen gyermekeinknek, megszerveztük újra a "vasárnapi iskolát".

Ez a tanítási és hitre nevelési forma még a 18. századból származik, de egy-két évtízeddel ezelőtt egyházközségünkben is nagy sikerrel vezettük be. Majd jött az iskolai hitoktatás lehetősége, amely szükségtelenné tette, mert ott nyugodt körülmények között, kisebb nagyobb csoportban, oktatási területen lehetett tanulni Istenről. 

Egyházközségünkben vasárnap két Szentliturgia van. 10.00 és 11.30-kor. A vasárnapi iskola 11.15-től kezdődne. Ez egy folyamatos foglalkozás, különböző korosztályok számára, rugalmas időkeretek között. Ha valaki csak egy negyedórát tud maradni, mert a 11.30-as Szentliturgiára jött, már az is nagyon jó. Ha valaki akár egy órán keresztül, azt is megteheti. A lényeg, hogy se a vasárnapi Szentliturgia, se a vasárnapi iskola ne maradjon el.      

Első vasárnapi iskola
Első vasárnapi iskola

Természetesen a szülőknek és kisérőknek lehetőségük lesz közös kávézára, agapéra a vasárnapi iskola alatt, de terveink között szerepel - ha elfogadják - hogy részükre is tartanánk egy egy rövid előadást, néhány érdekes témából.