PROGRAMJAINK

Közösségek, kollégiumi programok, kirándulások:


Mórahalmi kirándulás

2023. 11. 01.

Egy nagyszerű kikapcsolódásra és közösség építő programra szeretnélek invitálni benneteket a hétvégén (2023. 11. 17-19)

Apropó: egy aktív, pihenéssel töltött hétvége a vizsgaidőszakhoz közeledve.

Adottságok: Mórahalmon a Bikarezervátummal szemben van egy 18 fős vendégház, amely alkalmas egy kellemes hétvégi kapcsolódásra és a mórahalmi fürdő, melyet 2018-ban az év fürdőjének választottak.

A program: pénteken utazás késő délután a kisbuszainkkal. Megérkezés után a szállás elfoglalása majd vacsora és egy közösségépítő foglalkozás egy "játékmesterrel", aki a kollégium hallgatói közül is lehet. Ez egy csoportos játékot jelentene, majd utána pedig szabad program, beszélgetés és vitaest a Gösser sör vagy a szekszárdi vörösbor az egészségesebb, - mindkettőből lesz korlátozott mennyiségben - s miért nem szabad a vörösbort horvát kólával inni. Másnap a késői reggeli után a mórahalmi fürdőbe folytatódna a program. Maga a fürdő egész napra biztosítja a kellemes kikapcsolódást, pihenést, de közösségi játékokra is teljesen alkalmas tereket-medencéket. Délután jönnénk vissza a közösségi házba, ahol pihenés, vacsora után ismét egy közös játékra lenne lehetőség, amennyiben erre igény van. Másnap reggel a késői reggeli után rendrakás a közösségi házban, majd indulás vissza Szegedre.

Természetesen az egész program fakultatív, és mindenki számára nyitott. A szállás az ellátás és a programokon való részvétel ingyenes. A résztvevők számát 18 fős vendégház befogadóképessége határozza meg, ezért az első 18 jelentkező vehet részt ezen a programon. Jelentkezni a www.romzsa.hu oldalon lehet szerdán 24.00 óráig.Kirándulás és zarándoklat Rómába

2023. július 19-24.


Program:
1. nap: Indulás 19-én 04.00 órakor autóbusszal a kollégium elől. Egész napos utazás – közben ismerkedés Róma történetével, legendák és mondák a város életéből, Róma egyházi jelentősége. Szállás Rómában.
2. nap: Róma felfedezése metróval és gyalogosan: Santa Maria Maggiore bazilika, Péter bilincseiről elnevezett templom (Michalengalo Mózes szobra), Colosseum, Konstantinus diadalív, Santa Maria Cosmodin (Igazság szája itt van) Circus Maximus, és Palatinus domb, Fórum, Capitolium domb, Viktor Emánuel emlékmű.
3. nap, (szerda) Pápai audiencia - Szent Péter tér, Vatikáni Múzeum, Szent Péter bazilika, Angyalvár, Piazza Navona, Pantheon, Trevi kút, Spanyol lépcső, Piazza del Popolo,
4 nap: (csütörtökön) Lateráni Bazilika, Szent lépcső, "Falakon kívüli" Szent Pál Bazilika, (ezután fakultatív program, Róma városnézésének folytatása, tengerparti fürdőzés, kegytárgy és ajándékvásárlás a Szent Péter tér környékén, A Szent Péter Bazilika kupolájába felmenés)
5. nap Reggel indulás Orvietoba. A város megtekintése, majd utazás tovább a szálláshelyünkre Padovába. Szállás Padova környékén. Délutáni városnéző séta.
6. nap Reggeli után indulás haza. Érkezés a késő esti órákban.
6 nap 5 éjszaka Ellátás: 5 reggeli 

Részvételi díj: 400,-EU helyett a kollégium lakóinak csak 200,-EU; ez tartalmazza az útiköltséget, belépőket, szállást és 5 reggelit és a római utazási bérletet.
Elhelyezés: 2-3-4 ágyas szállodai szobákban.
Utazás: autóbusszal, pihenő 2-3 óránként.
Rómában gyalogosan, illetve helyi tömegközlekedési eszközökkel közlekedünk!
Jelentkezési határidő: május 15.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Az utazáshoz szükséges új típusú személyigazolvány, vagy útlevél.
Az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mindenki egyénileg kötheti meg.
Jelentkezni 100,-EU előleg személyes befizetésével az egyházközség irodájában lehet.